ЈОВАЦ, СЕЛО КОЈЕ ВОЛИ ОДБОЈКУ

Јовац, село које једноставно воли одбојку.

Овако бисмо могли да сажмемо одговор на питање које смо поставили већини Јовчана, “Каква је веза између малог моравског села и одбојке?”. Оно што смо закључили јесте да ћете тешко наћи дете у селу које не уме да игра одбојку или неког од мештана који део своје младости није везао за невелики одбојкашки терен иза сеоског дома. Након деценије паузе, група ентузијаста наново је покренула причу о јовачкој одбојци, која је резултирала обнављањем једног од најквалитетнијих одбојкашких турнира у Поморавском округу, каже Јелена Јанковић, члан удружења “Јовачки извор”.

“Ово је 12. Меморијални турнир у одбојци, а који смо организовали, први пут прошле године после дуже паузе, захваљујући деци која су показала интересовање за одбојку. Одавде су кренули многи играчи, па и Сара Лозо, која данас игра у репрезентацији.”

Сара Лозо, насмејана, скромна а тако успешна. Девојка која корене вуче из Јовца, прве одбојкашке успехе славила је са јагодинским клубом, а одатле свој звездани пут наставила као члан репрезентације Србије, да би већ другу годину заредом била у поставци екипе Казахстана. “Неописив је осећај играти на терену са најбољим одбојкашицама Србије и представљати своју државу, то је сан сваког спортисте”, рекла је Сара Лозо, која је младе јовачке одбојкашице обрадовала поклонима који су део опреме репрезентативки Србије.

Турнир никад бројнији и никад успешнији за домаћине. Јовачка “Младост” у финалу је савладала параћински “Борац” и пехар оставила на домаћем терену. На треће место пласирала се још једна екипа из Јовца, док је четврто место заузела екипа из Јагодине. Поред многих награда, додељена је и титула за најбољег играча турнира, а она је припала Марку Маринковићу.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП