ЈОВЧАНИ ЗАИГРАЛИ МОРАВАЦ

Јовац поново има Културно уметничко друштво. Стари кажу да не памте када су се последњи пут окупили, уз фолклор, а млади да су вољни да уче песме и игре из Србије. Случај је хтео да се сретну са представницима КУД-а “Абрашевић” из Параћина. Након мало приче и анимације деце и старијих, закључено је да интересовање постоји. Прво окупљање заказано је врло брзо. На први час фолклора, сада као КУД “Абрашевић”, Јовац, дошло је педестак заљубљеника у фолклор свих генерација.

Зоран Радоњић, председник КУД-а “Абрашевић”, Параћин, радиће са младим Јовчанима. Он очекује да новоформирано Културно уметничко друштво ускоро постане 25. члан велике породице “Абрашевић”, Београд.

Лепоту народног стваралаштва, традиције и фолклора Јовчанима су на делу пренели чланови параћинског “Абрашевића”.

Велика је била жудња Јовчана за фолклором. Играли су заједно са својом децом и обећали да ће се прикључити, када се буду формирале старије групе.

У раду ћемо бити посвећени и доследни. Само тако можемо до резултата, а резултат је срећа у игри. Онда долазе путовања, дружења, нова сазнања, а пре свега чување српке традиције – поручио је Зора Радоњић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП