ИНДЕКСИ ЗА НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ СТУДЕНАТА ВМШ У ЋУПРИЈИ

Ћуприја је град спорта, музике и образовања. Управо је то оно што треба да чини ваш студентски живот овде у Ћуприји. Учите, радујте се и бавите се свим оним што вам Ћуприја као град може пружити, поздравила је нову генерацију студената на додели индекса Академије васпитачко-медицинских струковних студија-одсек Ћуприја доктор Слађана Арсић, професор струковних студија.

У школску 2022/23 на пет акредитована студијска програма укупно је уписано 365 студената, чиме је уписна квота у потпуности испуњена. Образовање на струковном нивоу које подразумева мастер струковне студије, тренутно је заступљено само код медицинских сестара, али се надамо добијању мастер струковних студија и за струковне физиотерапеуте, што сакако подиже ниво квалитета образовања у домену мастер образовања, што ће утицати на повећање броја студената, истиче доктор Слађана Арсић.

Због неповољне епидемиолошке ситуације са коронавирусом начин рада у протекле две године значајно је био измењен, а студенти су наставу похађали по комбинованом систему.

Надамо се да ће ове године студенти практичну наставу и своје струковне вештине моћи да стичу у Општој болници Ћуприја а редовну наставу у школи. Веома је важно да се вратимо уобичајеном начину рада и да се све обавезе предвиђене образовним планом и програмом одвијају на редован начин.

Препун амфитеатар бруцоша доказ је да интересовање студената из свих крајева наше земље који су исказали жељу да своје школовање наставе на Академији васпитачко-медицинских струковних студија-одсек Ћуприја не јењава. Свака нова генерација доноси нову енергију, жељу за знањем и напредовањем, а на нама је да испоштујемо све планове и програме и након завршеног школовања у свет испратимо још једну генерацију академских грађана, који ће своје знање применити у здравственим установама у земљи и иностранству, додала је др Слађана Арсић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП