КИНЕСКИ “ЕУРОФИБЕР” НОВИ ВЛАСНИК “ТИБЕТ МОДЕ”

Председник општине Ћупрјиа Нинослав Ерић саопштио је јавности нове информације у вези са страним привредним улагањима. Према његовим речима “Ееурофибер” би ускоро требало да преузме турску “Тибет моду”. То је резултат разговора власника ове две фабрике. Тако ће стотинак радника “Тибет моде” сада добити новог власника, а производња би била преусмерена са трикотаже на чарапе.

Председник Ерић је нагласио да “Еруфибер” у Ћуприју доводи трећег произвођача чарапа у свету, који ће заправо водити посао у новој фабрици, која треба да наследи “Тибет моду”. Читав посао око преузимања фабрике и радника требало би да почне за месец до месец и по дана – рекао је председник Ерић.

Још једна кинеска фабрила започеће посао на простору бивше Графичке индустрије “Младост”. То је кинеска фабрика која ће производити пластичне грануле. Остатак “Младости” из течаја је купила још једа домаћа фирма – рекао је председник Ерић.

Враћајући се на почетак приче од председника Ерића сазнајемо да је домаћа компанија “Гомекс” у процесу израде пројектно-техничке документације за изградњу фабрике на 3,5 хектара у Индустријској зони 1, те да ће турски инфеститор “Фека аутомотив” дати нови замајац ћупријској привреди.

Председник Ерић је закључио да само запошљавањем радника можемо ићи напред, што се и очитовало ове године рекордним приходовањем буџета и то највећим делом од пореза на зареде радника.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП