ИЗБОРИ РАСПИСАНИ ЗА 26. АПРИЛ

Председник Републике Србије Александар Вучић расписао је парламентарне, а председница Скупштине Србије Маја Гојковић локалне изборе за недељу, 26. април. Дан раније у Војводини ће бити одржани покрајински избори.

На општим изборима 2020. године право гласа има око 6,8 милиона грађана. Према одлуци Републичке изборне комисије гласачки листићи биће розе боје, а контролни листић за проверу исправности гласачке кутије тиркизни. У току је ажурирање јединственог бирачког списка које је у надлежности Министарства државне управе и локалне самоуправе, а по његовом комплетирању, 20 дана пре датума одржавања избора, знаће се тачан број бирача.

Јединствени бирачки списак омогућиће сваком бирачу да на дан избора добије гласачки листић на било ком бирачком месту у земљи и тако оствари своје уставно право. Такође, грађани ће у сваком тренутку моћи да провере да ли су уврштени у бирачки списак увидом у евиденцију на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе, или евиденцију општинске тј. градске управе где имају пријављено пребивалиште.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП