КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ЗА САМО МЕСЕЦ ДАНА 909 НЕЗАПОСЛЕНИХ МАЊЕ У ПОМОРАВСКОМ ОКРУГУ

У фирми “ТЕСТЕРАЛ” у Јагодини додељени су уговори о финансирању мере обуке на захтев послодавца за десет незапослених лица, као и о финансирању мере приправништва за двоје младих са високим образовањем. Овом догађају присуствовали су Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Хвала држави Србији што подржава и помаже породичне компаније, јер су оне кичма наше привреде – рекла је Сања Станимировић, генерална менаџерка компаније “ТЕСТЕРАЛ” доо.

Ми смо увек заинтересовани за запошљавање младих људи, а са тим трендом наставићемо и у будућности. Наша компанија има изузетну сарадњу са Националном службом за запошљавање и ресорним  министарством, а овако велика подршка је од круцијалне важности за наш развој. И за једне и за друге имамо само речи хвале.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић нагласио је добру сарадњу са фирмом “ТЕСТЕРАЛ” и позвао сличне компаније да прате програме ове службе који могу значајно допринети смањењу незапослености у Србији.

Најбољи доказ да има још позитивних примера попут “ТЕСТЕРАЛ”-а јесу подаци да тржиште рада у Србији није само задржало стабилност већ бележи и тренд раста. По најновијим подацима Републичког завода за статистику за други квартал ове године запосленост је у овом периоду повећана за 3,3 одсто, а број незапослених константно се смањује не само у Јагодини него на целој територији наше земље.

Када је у питању Поморавски округ, јуче је на евиденцији Националне службе за запошљавање регистровано 21 829 незапослених лица, што је 909 лица мање него што је то било претходног месеца. Надамо се да ће незапослених у Србији и надаље бити све мање – нагласила је министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

Фирма “ТЕСТЕРАЛ” је одличан пример добре праксе спровођења активне политике запошљавања. Што је још важније, реч је о компанији која успешно послује у земљи и иностранству, а како смо чули од послодаваца сви ови млади људи ће по завршетку програма ту и остати, како би надаље засновали радни однос.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП