КОЛО КРАЈ МОРАВЕ

Развило се Ћупријом коло младости и лепоте која воли и негује традицију и културу свога народа. Од центра града до Моравског парка и назад, шаренила се Карађорђева улица од народних ношњи, чије су се боје преливале на мајском сунцу.

Одржана је друга такмичарска смотра фолклорних ансабала поморавског округа. Циљ учесника била је Републичка смотра у Аранђеловцу. Наступило је преко 350 играча из 13 културно уметничких друштава. Ипак, значајније од победе и учешња на државној позорници било је дружење малишана, који од најраније доби уче да поштују и чувају своју традицију. Најважније је да имају од кога.

This slideshow requires JavaScript.

У госте Ћуприји и Градском КУД-у „Железничар“ дошли су фолклораши из побратимског града Добоја, у Републици Српској. КУД „Крњин“, наступио је у ревијалном делу и све посетиоце одушевио својом игром. Дугогодишње везе спајају Добој и Ћуприју.  Поново су активиране и шире се на свим пољима.

Другу тамичарску смотру младих фолкорних ансамбала Поморавља отворила је председница општине Ћуприја Јелена Ђулинац, која је истакла важност оваквих скупова ради очувања традиције и културе народа.

Организатори манифестације ГКУД „Железничар“ и Установа културе уручили су захвалнице свим учесницима смотре. Покровитељ је била опшптина Ћуприја.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП