ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ “ИЗЛОЖБА ПРОШИРЕНЕ СТВАРНОСТИ АНТИЧКОГ ГРАДА ХОРЕУМ МАРГИ”

На конференцији за медије одржаној у музеју “Хореум Марги-Равно” јавности је представљен пројекат “Изложба проширене стварности античког града Хореум Марги”, који спроводи општина Ћуприја, у сарадњи са Регионалном агенцијом за развој Шумадије и Поморавља. Овај пројекат, који је Министарство за технолошки развој и иновације финансијски подржало са око милион и 370 хиљада динара, за циљ има обезбеђивање приступа историјском наслеђу кроз материјалну анимацију и виртуалну реконструкцију објеката, пратећих садржаја и живота у одређеном историјском периоду.

Овај пројекат је значајан зато што културно наслеђе у великој мери популаризује на савремен начин и посредством савремених медија, који су блиски млађим генерацијама, а знамо да се до њих најбоље може допрети помоћу дигиталних садржаја, изјавио је Новак Новаковић, директор музеја.

У суседним градовима већ постоји велико интересовање за изложбу о Хореум Маргију, тако да ће она наредне године бити приказивана у окружењу, у институцијама са којима ћупријски музеј остварује сарадњу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП