Све је спремно за “Цреваријаду 2015”

Истекао је рок за пријаву такмичарских екипа за “Цреваријаду 2015” Према речима Игора Станковића, директора ТО, пријављено је преко 50 екипа и ово ће до сада бити најмасовнија “Цреваријада”, што се броја такмичара тиче.

Окупљање је заказано за суботу, 29. августа, од девет сати, у Моравском парку. Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја, поздравиће учеснике, посетиоце и госте осме “Цреваријаде” и дати знак за почетак такмичењаНишта мање неће бити занимљиво ни на централној бини на којој ће наступити КУД “Железничар” из Ћуприје и КУД “Раваница” из Сења. Посебна атракција, наглашава Станковић, биће наступ професора трубе Александра Гајића из Ћуприје и његових пријатеља. У питању су врхунски музичари, мултинструменталисти, који су наступали са многим звездама домаће популарне музике широм земље и иностранства.

Што се такмичарског дела “Цреваријаде 2015” тиче, директор Станковић напомиње да су све екипе дужне да у суботу, по доласку на свој штанд, од организатора преузиму тањире за сервирање својих специјалитата од цреваца и тиме потврде учешће. Такмичање траје до 12 сати, а проглашење победика је у 12 и 30.

Овогодишњу Цреваријаду својим присуством увеличаће многобројни гости, односно етно удружења, која ће постиоцима приказати своје радове.

Организатор “Цреваријаде 2015” је Туристичка организација а покровитељ општина Ћуприја.

Crevarijada 4

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП