КРАТКА ПРИЧА ЋУПРИЈСКЕ НОВИНАРКЕ ОБЈАВЉЕНА У НЕМАЧКОЈ

Драгица Матејић Шредер, књижевница српског порекла која живи и ради у Немачкој, недавно је објавила 31. антологију поезије и прозе у издању Југословенско-немачког културно-уметничког друштва из Хилдена. Међу радовима укупно 65 аутора из целе Европе нашла се и кратка прича “Одело”, ћупријске новинарке Јасмине Бранковић.

Реч је о афирмисаним и неафирмисаним писцима песама, бајки и кратких прича које ја лично познајем и чији рад пратим. Грађу за збирке прикупљам на разне начине, понекад чак нешто што ми се допадне преузмем са Фејсбука, као што је то био случај са причом Јасмине Бранковић – објашњава Драгица Шредер.

Ја цео живот пишем, а у Немачкој живим од 1973. године. На наговор мог сада већ преминулог супруга Херберта који је био Немац а у души већи Србин од мене, 1995. сам основала Југословенско-немачко културно-уметничко друштво у граду Хилдену. Отада приређујем двојезичне збирке, у којима се поезија и проза објављују на немачком и српском језику, а најновија носи назив “Дечија радост”.

Драгица Матејић Шредер рођена је 1948. године у Милошеву код Јагодине. Књижевношћу се званично бави од 1996. и до данас је објавила 14 својих књига. Добитница је бројних литерарних награда, а њени радови део су многих антологија. У Хилдену често организује књижевне вечери које окупљају поете и прозаисте са простора бивше Југославије, али и из других европских земаља.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП