ДЕЧИЈИ КОМПОЗИТОРСКИ АТЕЉЕ – пријава у току

Музичка радионица под називом “Дечији композиторски атеље” коју држи композитор Ирена Поповић, намењена је свој деци школског и предшколског узраста која желе да се изразе кроз музику.

Основна идеја ове радионице је озвучавање прича и бајки кроз коју деца сама креирају звучни свет, односно компонују музику за одређену бајку.

Ова радионица интегрише различите видове уметничког изражавања у оквиру које ће деца певати, свирати, читати и слушати поезију, креирати своје приче, плесати – једном речју деца ће се играти и креирати свој уметнички свет.
Циљ Дечијег композиторског атељеа је да подстакне кративност код деце и адолесцената. Систем школе у многим сегментима не прати потребе деце а кроз овакве радионице се отварају нове сфере поимања музике и уметности.
Зависно од броја учесника, полазници ће бити подељени у групе, а деца која буду желела моћиће своје радове да презентују у оквиру својеврсне музичке изложбе на крају музичке радионице.

Ирена Поповић Драговић је композиторка, која компонује музику за позоришта широм Европе, а сарађује са најзначајнијим редитељским именима. Њена музика награђивана је широм земље и света. Композиције ове ауторке изводе се на различитим фестивалима широм света, а њена дела су на репертоару многих солиста и камерних ансамбала. Активна је и као предавач и извођач у оквиру различитих уметничких радионица импровизоване музике.

Пријавите своју децу на радионицу: ДЕЧИЈИ КОМПОЗИТОРСКИ АТЕЉЕ, која ће се одржавати 05. и 06. јула у оквиру фестивала Раванелиус. Радионица ће се реализовати у терминима од 10:00 – 13:00 и од 17:00 – 19:30.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП