КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ МИЛАНА ДУМАНОВИЋА

Безбедносно-информативна агенција поднела је данас Трећем основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Милана Думановића, због постојања сумње да је пријављени починио кривично дело Изазивање панике и нереда из члана 343. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Србије.

Именовани је дана 18. априла 2021. године гостујући у емисији “Утисак недеље” аутора Оље Бећковић, која је јавно емитована на телевизији “НОВА С” у периоду од 21:00 часова до 23:00 часова, у више наврата износио тврдње које се односе на Безбедносно-информативну агенцију, понављајући више пута реченицу “новац од дроге деле СНС и БИА”. Наводи Думановића представљају покушај ширења панике код грађана, пласирањем дезинформација, а у циљу слабљења интегритета и ауторитета националне службе безбедности. Такође, тиме је значајно омео спровођење мера БИА на заштити безбедности Републике Србије од тренутно изражених претњи, посебно организованог криминала, стварањем незадовољства, револта и неодобравања према БИА, чиме се уједно слаби поверење и подршка грађана тим мерама.

Упоредо са поменутом кривичном пријавом, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић поднео је лично кривичну пријаву против поменутог Думановића, а због увреда изречених на његов рачун.

Krivična prijava

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП