ПРИЗНАЊА И ПЕХАРИ ЗА НАУСПЕШНИЈЕ СПОРТИСТЕ ЋУПРИЈЕ

Спортски савез Ћуприје доделио је плакете и пехаре најистакнутијим спортистима у девет категорија. За најуспешнијег спортисту у 2021. години, проглашен је Алекса Томић, атлетичар Атлетског клуба Морава, државни дворански јуниорски шампион на 800, 1500 и од недавно на 1000 метара .Протекла година је за Томића била једна од најуспешнијих, јер је за само неколико месеци бриљирао и поправљао своје личне рекорде у дисциплинама на 800 и 1500 метара а у више наврат на куповима Европе и јуниорским Балканијадама трчао је у дресу репрезентације. За најбољу спортисткињу проглашена је атлетичарка ћупријске Мораве, Ива Арсенијевић.
Признање за најуспешнијег школског спортисту припало је атлетичару Алекси Милановићу, који је један од најтрофејнијих ћупријских атлетичара, вишегодишњи јуниорски државни шампион на 1500 и 3000 метара. Милош Милановић, млади интернациоални фудбалски судија и носилац значке ФИФА, заслужено је добио признање за најуспешнијег спортисту ван територије општине Ћуприја.
У категорији најбољег тренера, признање је припало Драгану Здравковићу, тренеру ћупријских атлетичара и дугогодишњем тренеру јуниорске атлетке репрезентације Србије. Рукометни клуб Раднички проглашен је за најбољи спортски клуб, док је за награда за најбољег професора физичке културе отишла у руке Властимира Стоиљковића, наставника ћупријске Гимназије. Још једно признање припало је колективу Гимназије, јер је у области спорта, проглашена за најуспешнију образовну установу у граду.
У категорији “Да се не заборави” за севукупни допринос развоју спорта награђене су три особе – Анта Нонић бивши одбојкашки тренер, Добрица Матић и Вера Николић, постхумно.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП