КУТАК ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

Пилот пројекат „Кутак за оснаживање породице“, за само два месеца од покретања, успео је да на једном месту, окупи полазнике различите старосне доби, који у све већем броју присуствују тематским радионицама које се организују у просторијама ћупријског Дома здравља. Основна идеја пружања подршке породици, кроз разичите аспекте живота и одрастања деце, за кратко време проширена је на шири круг људи, па су тако у складу са интересовањима до сада успрешно организоване радионице о здравој исхрани, превенцији шећерне болести, значају имунизације против ХПВ вируса и слично, којима су присуствовали полазници од средњошколаца до пензионера. Невена Јањић, социјална радница и координатор пројекта каже да су веома задовољни досадашњим радом у оквиру Кутка за оснаживање породице и да се овај систем рада кроз организовање тематских радионица показао веома плодоносним, па тако и сами учесници већ предлажу теме о којима би могло да се разговара.
Треће доба је најлепше доба, сложили су се пензионери који су присуствовали радионици “Здрава исхрана, превенција шећерне болести”, које је и овог пута у оквиру Кутка за оснаживање породице, одржала докторка Биљана Обрадовић, специјалиста хигијене. Докторка Обрадовић каже да је веома важно да људи у зрелим годинама задрже добре навике из младости, да прилагоде исхрану и оно што је најважније, буду физички активни.

Поред школице родитељства и у наредном периоду у Кутку за оснаживање породице биће настављено са организацијом тематских радионица.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП