ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Општинско такмичење рецитатора “Песниче народа мог” 55. по реду, окупило је 35 рецитатора из свих ћупријских основних и средњих школа. Они су се, према узрасту, такмичили три категорије: нижи узраст (од првог до четвртог разреда основне школе), средњи узраст (од петог до осмог разреда основне школе) и старији узраст (ученици средњих школа). О квалитету интерпретације ученика одлучивао је трочлани жири који су ове године чинили Лепосава Иванковић, дипломирани библиотекар у Народној библиотеци “Вићентије Ракић” у Параћину, Кристина Павловић Рајић песникиња и професорка српског језија у десетој гимназији “Михајло Пупин” у Београду и председник жирија, глумац Алекса Радојловић. Присутне је у име организатра Народне библиотеке “Душан Матић” поздравила Љиљана Ђорђевић, директорка установе која је истакла да се ради о традиционалној манифестацији коју библиотека организује дуги низ година, и да је веома радује што сваке године све више ученика учествује, што је показатељ да млади ћупричани итекако негују, воле и цене поезију.
Најбољи рецитатори из све три категорије учествоваће на окружноиј смотри рецитатора која ће 25. априла бити одржана у Јагодини.
Овом приликом додељене су и награде најуспешнијим учесницима конкурса на тему “Деца”, који је библиотека расписала поводом Светског дана дечје књиге. Треће место освојила је Милина Михајловић, ученица ОШ 13. октобар”, друго Михајло Јовановић, ученик ОШ “Ђура Јакшић”, док је једногласно за најуспешнији рад проглашен заједнички рад ученика одељења деце са посебним потребама из ОШ “Вук Караџић”.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП