ЛЕТЊИ ПЉУСАК НА РАВАНЕЛИУСУ

Трудио се али није успео да поремети Раванелиус. Летњи пљусак само је појачао утисак изузетности.

Заплакао бих од среће, али ме је стид. Изгурали смо осам дана фестивала, са врхунским музичарима, бираним програмом, са дивним људима из ШМТ, ОМШ “Душан Сковран”, Установе културе, Туристичке организације и Удружења младих. Хвала свима на разумевању и помоћи – рекао је уметнички директор фестивала Драган Ђорфјевић Сузуки.

Он се посебно уахвалио Министарству културе и информисања што је препознало снагу и квалитет овог фестивала и пружило му подршку. Општина Ћуприја је учинила велику ствар тиме што је желела оваква вестивал у својој средини. А човек када нешто жели он то и може – рекао је Драган Ђорђевић.

Директорка ШМТ данијела Јовић није крила задовољство успехом трећшег равамелиуса. Успели смо нешто што ни многовећим градовима и музичким школама не полази за руком. Моја жеља је да овај фестивал траје и настави да окупља музичаре из целог света, јер Ћуприја то заслужује – рекла је директорка Јовић

Завршница фестивала припала је примадони београдске опере Соњи Шарић и маестру, диригенту Србољубу Динићу. У пратињи оркестра ШМТ они су извели програм за музичке сладокусце. Након летњег пљуска обично дође сунце. Иако је била ноћ, Двориште ШМТ деловало је као простор са друге планете. Публика није желела кућама. Тек након два биса и уз много аплауза и овација могло је да крене препричавање утисака. Организатори се надају да ће трајати до наредног Раванелиуса, који ће бити, рекоше, право изненеађење.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП