СУВЕНИР – ВЕЧЕ ЗА ГЕНИЈА

Било је задовољство познавати Генија. Слушали смо његову музику и уживали у њој. Причао нам је своје догодовштине са факултета и о чувеном двобоју клавирима са професорима – присетио се тог времена Љубомир Милановић, виолиста светског гласа, који био ученик ШМТ, када је Ратко Буљанчевић, чувени Геније, посећивао ову установу.

Генијева музика је фантастична и прави је изазов за уметнике. Жао ми је што нам још увк није доступна. Потрудићемо се да је до следећег фестивала прикупимо и неку од композиција изведемо пред ћупријском публиком – рекао је Љуба Милановић.

Ћуприја и Раванелиус ће се потрудити да и у наредним годинама наставе низ вечери које ће бити посвећене знаменитим људима овога града, који су се бавили музиком и оставили трага у њој. Почињемо са Генијем, који је за живота постао урбана легенда и о коме је снимљен филм – рекао је Стефан Стамнековић, директор УК.

За Генија, чланове његовое породице и посетиоце свирали су Роберт Лакатош – виолина, Надежда Токарева – виолина, Давид Хорват – виолина, Катарина Павловић – виолина, Лазар Милетић – виола, Љубомир Милановић – виола, Атанас Крастев – виолончело, Вида Вујић – виолончело и Михаил Хориа – клавир.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП