“ЉУБАВ И ИСТИНА” МАРИЈЕ КОМАРАЦ

“ Љубав и истина” назив је изложбе радова сликарке Марије Комарац коју ће ћупријска публика моћи да до 20. августа погледа у галерији Установе културе. Изложба је посвећена свим мајкама које су изгубиле старатељство над својом децом а ова талентована млада уметница на платно је пренела неке фрагменте свог живота, и кроз комбиноване радове приказала борбу савремене жене у савременом друштву.

Ћупријској публици сам пре свега позната по муралу Драгослава Михаиловића, на шта сам изузетно поносна, и захваљујем се граду који ми је дао шансу да будем део стваралаштва и на неки начин, можда и споменик културе. Поента ове изложбе је да прикаже борбу савремене жене у савременом друштву а ја лично, желим да будем подршка свим оним женама које су можда доживеле исто што и ја, и да онолико колико могу, на овај мени својствен начин, утичем на свест људи и не дозволим да се то више икоме деси. Велико хвала свима који су веровали у мене а бескрајна захвалност иде мојој деци која су остала уз мене сво ово време и држали ме за руку и онда када сам тонула дубоко, са пуно емоција обратила се присутнима ауторка изложбе Марија Комарац.

Свако уметничко дело треба да има две значајне компоненте, а то су управо истина и љубав. Марија је управо ту своју јако негативну енергију и немиле догађаје из свог живота успела да каналише на најплеменитији начин на који то један уменик може, а то је својим стваралаштвом. У њеним делима на један непосредан и искрен начин управо је најлепшим бојама испричан један живот, једна прича о искреној љубави и истини, истакао је у својој рецензији изложбе Новак Новаковић, мастер примењени уметник.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП