ЉУБАВ И САТИРА У ПОЕЗИЈИ ПЕСНИКА ЗДРАВКА СРЕТЕНОВИЋА

Здравко Сретеновић, песник из Багрдана, промовисао је у Народној библиотеци “Душан Матић”, своје досадашње песничко стваралаштво. Ради се о три збирке песама: прва је љубавна и носи назив „26“, друга је хумористично-сатирична „Берачице јагода“, а најновија носи назив „Кад оде песник“, у којој се налази 55, претежно љубавних песама. Здравко Сретеновић пише од основне школе. Песме су му објављиване у бројним листовима, часописима, међународним зборницима, а његови радови преведени су и на неколико језика. Добитник је више песничких награда на неколико песничких сусрета у Србији.

“Моје теме су љубав и сатира. Моја последња збирка има једну универзалну тему, а то је љубав, с тим што је ова књига у ствари посвећена онима који су имали велике љубави, али их нису остварили. Друга тема је хумор, сатира, која је некако својствена нашем народу, па је тако моја друга књига заправо настала из народа, догађаји и ликови нису измишљени већ се актери могу препознати у њима, каже аутор.

Током вечери, поред аутора говорила је и професорка Снежана Бихлер, председница Књижевног клуба” Ђура Јакшић” из Јагодине, чланови Књижевног клуба “Мирко Бањевић” из Багрдана, док је у музичком делу програма наступио кантаутор Душко Димитријевић Енџи.Сретеновић је активан и као председник Књижевног клуба „Душан М. Дачић“ у Багрдану. Ова млада установа културе, која ће ове године обележити пет година постојања и успешног рада, поред спровођена културно-уметничких активности, бави се и издаваштвом.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП