ВИШЕ ПАРА У БУЏЕТУ

Одржана је 110. седница Општинског већа. Усвојен је нацрт одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету. Општинска каса богатија је за скоро 80 милиона динара. Ово повећање долази као последица раста пореза на доходак, добит и капиталну добит, услед најновијих донација и помоћи од међународних организација, трансфера од других нивоа власти и примања од продаје непокрености.

ЕУ ПРО ПЛУС је за реализацију пројекта изградње дистрибутиввне трафо станице у индустријској зони „Минел“ одобрио 168.547 евра. Јуче је потписан и уговор са Кабинетом министра за равномерни регионални развој у вези са суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекат реконструкције општинског пута од Индустријске зоне „Добричево“, преко Иванковца, Паљана, Бигранице, Кованице и села деспотовачке општине до Дутова, чија реализација креће већ 2024. године.

Општинско веће је донело и Правилник о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“. Предлог овог документа претходно је добио сагласност ресорног Министарства рударства и енергетике.

Већници су доношењем решења потврдили и предлог листе поднетих пројеката на конкурсу „Директно учешће грађана“, па ће из тог извора да буду финансирани следећи пројекти: „Прилазна рампа за стазом за инвалиде за стадион Шаранче МЗ Мијатовац“, „Стадион Раднички“, „Пољанче Славија“ и  “Уређење бине у Дому културе у Јовцу”.

Већници донели решење о формирању Организационог одбора за обављање послова у вези са организовањем и обележавањем Дана општине Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП