ЛОВ НА ПРЕДАТОРЕ СУПСКА 2024.

Почетак фебруара је време када ловци крећу у погон на предаторе, дивљач која уништава домаће животиње и чини штету у ловиштима. Предатори су вук, шакал и лисица.
Највише проблема ствара шакал, кога има доста у Поморавским ловиштима и зна да се спусти дубоко у насељена подручја – каже Горан Петровић, члан Ловачке секције Супска.

Супљани су већ неколико година организатори традиционалног групног лова на предаторе. Скуп је заказан за недељу, 4. фебруар, када ће се према речима Горана Петровића окупити 120 ловаца из више градова у Србији. Најмање ће бити ћупричана – рекао је Петровић. На питање зашто, Петровић није могао да тачно одговори. Све је остало на претпоставкама.
Први пут, у организацију лова на предаторе, укључује се и Туристичка организација, која ће дати свој допринос бољој промоцији туристичких потенцијала општине. Јелена Петровић је истакла да је организација оваквих манифестација још једна шанса да се великом броју људи који долазе из других градова прикаже шта Ћуприја има, како би се поново вратили у њу. Због тога ће на овом скупу ловцима бити подељене брошуре и презентован програм историјских и културно-уметничких знаменитости Ћуприје.
Недеља, 4. фебруар, пети јубиларни групни лов на предаторе у организацији Ловачке секције Супска. Окупљање је у седам сати, погон почиње у осам, а завршетак лова је у 13 часова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП