КУТАК ЗА ОСНАЖИВАЊЕ ПОРОДИЦЕ

Црвени крст Ћуприја у сарадњи са Центром за социјални рад, Домом здравља, Удружењем “Подршком до осмеха” и општином Ћуприја, спроводи пројекат под називом “Кутак за оснаживање породице” у програму Про локално управљање за људе и природу.

Пројекат треба да пружи адкеватну попмоћ породицама које су већ у неком ризику, проблему или на евиденцији Центра за социјални рад, али и не само њима – рекла је координатор пројекта социјални радник Невена Јањић. Она је нагласила да је жеља организатора била да на једном месту окупи стручне сараднике, лица која ће радити у кутку за оснаживање породице и моћи да помогну свима којима је она потребна.

Други дан обуке намењен је запосленима који се у својим радним срединама већ сусрећу са сличним проблемима, како би у датом моменту, на прави начин, могли да пруже прву, базичну помоћ у оснаживању породице или њених чланова, промовишу кутак и упуте такве особе или породице у Дом здравља, где се кутак налази – рекла је Јањић.

This slideshow requires JavaScript.

Стручни сарадник и предавач је Бранкица Трбук Јанковић, експерт у области породичног саветовања. Општина Ћуприја је у протеклом периоду реализовала низ пројекта који имају за циљ помоћ социјано угроженоим становништву и едукацију грађана за помоћ особама са посебним потребама и деци. Према речима Јадранке Ђорђевић ово је логичан наставак тог посла.  Породица је у фокусу и треба је осанжити за изазове савременог доба – рекла је Јадранка Ђорђевић.

Пројекат је бесплатан за све грађане. Његова реализација почиње 1. фебруара и трајаће наредних девет месеци у Дому здравља. Заказивање и више инфорамција може се добити у Црвеном крсту, Удружењу “Подршком до осмеха”, Центру за социлајни рад или Дому здравља.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП