МАЈСТОРИ БРАВАРИ-ЗАВАРИВАЧИ

Једина образовна установа у Ћуприји која ученицима нуди школовање кроз рад јесте Техничка школа која ће ове године, поред стандардних четворогодишњих смерова у подручју рада саобраћаја, уписати ученике на трогодишња занимања по дуалном систему.

Посетили смо будуће браваре-завариваче матуранте Александра Антанасијевића и Димитрија Миленковића, најбоље ученике на овом смеру, који са својим наставником Владаном Костићем шаљу лепу позивницу свим будућим средњошколцима, који се још увек нису определили.

Имамо занатски педигре. Волимо да радимо са металом. Вештина је од парчета гвожђа направити корисну ствар – поручили су Александар и Димитрије, који ће након школовања добити посао у фирмама у којима су били на пракси. Касније – кажу обојица – имаћемо и сопствене занатске радионице.

Бравар – заваривач је лепо, тешко и веома тражено занимање. Мало је врхунских мајстора у овом послу, а ови момци, због свог знања и односа према раду имају одличну перпективу – рекао је наставник Владан Костић.

Ученици који желе да се школују за дефицитарна занимања добијају општинску стипендију и плату од послодавца, за период који проведу на пракси. Разлог више за одлуку – рекао је наставник Костић:

Упис нове генерације средњошколаца ускоро почиње. Право да конкуришу за стипендију имају и ученици који ће дефицитарна занимања уписати у другом уписном року, или се 1. септембра одлуче да пређу у неко од одељења дуалног образовања Техничке школе у Ћуприји.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП