НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА САНИРАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВЕ

У Остриковцу и Јовцу ужурбано се ради на санирању последица поплава које су задесиле општину Ћуприја у понедељак 12. јуна. Иако је пре две године, општина Ћуприја завршила регулацију, чишћење и измуљивање корита Остриковачког потока у најугроженијој зони кроз село, као и заштиту конкавних обала каменом у дужини од 1200 метара, бујицу која се сјурила са оближњег брда са природног извора “Бели камен”, ништа није могло да заустави. Тренутно се ради на постављању заштитних бедема од врећа са песком на две критичне тачке и прочишћавању канала од наталоженог песка и земље.

Штаб за ванредне ситуације је у сталној приправности, и улажемо максималне напоре како би се последице поплава брже отклониле уз ефикасније ангажовање материјалних и људских ресурса у отклањању штете, рекао је Jовица Aнтић, председник општине Ћуприја и комнадант Штаба за ванредне ситуације, и додао да се наредних дана најављују падавине далеко мањег интензитета него што је било у понедељак , 12. јуна, те да нема бојазни од поплаве.

Џакови са песком допремљени су и у село јовац где су се мештани организовани на санацији Јовачког потока на ушћу у Мораву. Неколико домаћинстава у горњем Јовцу претрпело је штету а макадамски пут је у потпуности прокопан. Ситуација је слична и у селу Дворица, где се набујали Дворички поток прелио на више места, и на страни села и на страни поља. Према подацима метеоролошког завода на територији општине Ћуприја, за само једна дан пало је готово 75 литара кише по метру квадрартном, што је количина падавина која у просеку падне за месец и по дана.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП