МАЛИ АРХЕОЛОЗИ У ЋУПРИЈСКОМ МУЗЕЈУ

Као пратећи програм манифестације “Музеји за 10” већ неколико година уназад, у музеју “Хореум Марги Равно” организују се тематске археолошке радионице намењене млађим основцима и предшколццима. За овакве радионице уобичајено влада велико интересовање деце а за већину од њих ово није прва посета музеју, па директора Новакa Новаковићa гледају као свог дугогодишњег пријатеља. “Музејска педагогија веома је важан део рада музеја, јер на овај начин најмлађе посетиоце учимо да постану пријатељи музеја који ће нас радо посећивати и убидуће, каже директор музеја.

Ми се често дружимо са децом a сарадња са школама огледа се кроз различите радионице у оквиру различитих активности, што школских што у оквиру рада Музеја. Ово је већ традиционална активност коју радимо још од 2017. године са археолошким радионицама за децу у оквиру обележавања Недеље музеја и манифестације “Музеј за 10” које је у току. Ове године смо припремили две археолошке радионице, једна која се бави истраживањима симулације археолошких истраживања прилагогођена деци школског узрастра а друга је је инспирисана праисторијским предметима рађеним од глине.

Деца на овај начин непосредно упознају са археологијом и културним наслеђем и значајем културног наслеђа и начину којом се опходи према опходи према културном наслеђу. Поред креативног дела радионице који је њима најзанимљивији, саставни део радионице је непосредно упознавање културног наслеђа у сталној поставци и на археолошком локалитету Хореум Марги.

 

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП