КАРИЈЕРНО ИНФОРМИСАЊЕ И САВЕТОВАЊЕ МЛАДИХ

Циљ Удружења младих Ћуприје је да покрене низ пројеката који ће користити младима од 15 до 30 година, како би иницирали њихов активизам на разним пољима и помогли им да лакше и брже решавају проблеме са којима се сусрећу. Савет младих, као део општинске управе, има обавезу да младима пут до остваривања циља олакша својим ангажовањем и реализацијом пројеката, који се тичу младе популације. Један од њих спроведен је прошле године и тицао се простора за боравак и ангажовање младих Ћуприје. На реду је помоћ при професионалној оријентацији – поручују Филип Ћурић и Марија Маринковић.

Због тога смо потражили помоћ стручњака. Жеља нам је да ученицима осмог разреда и матурнтима средњих школа помогнемо при професионалној оријентацији. Ангажовали смо Удружење психолога из Новог Пазара, које ће спровести разговоре са свим ученицима који то буду желели – рекао је Филип Ћурић, председник Удружења младих Ћуприје.

Ученике смо већ обавестили о могућностима професионалне оријентације са каријерним саветницима. Остало је да се они пријаве како бисмо могли да организујемо раговоре са психолозима – рекла је професорка Марија Маринковић, чланица Савета за младе.

Пријаве се могу вршити лично или преко школских педагога. Овај пилот пројекат биће спроведен у наредне две недеље.

Жеља нам је да разговори о професионалној оријентацији, односно да се каријено саветовање са учницима обавља сваке године, како бисмо младим људима помогли да пронађу себе на даљем путу кроз живот – закључила је професорка Маринковић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП