МАТИЋУ У ЧАСТ: НА ТЕМУ НАДРЕАЛИЗМА ИЗЛАЖЕ 17 АУТОРА

Радови 17 аутора, који у својој основи имају тему надреализма и стваралаштва Душана Матића, чине поставку изложбе која ће у музеју “Хореум Марги Равно” бити уприличена у понедељак 12. септембра у оквиру овогодишњих 41. Матићевих дана. Готово сви радови пристигли по основу конкурса “Матићу у част” по својој поетици и квалитету одговорили су пропозицијама конкурса а по одлуци жирија у галеријиској поставци наћи ће се њих 25

Ово је девети по реду конкурс “Матићу у част” који ћупријски музеј расписује и ове године чак четири досадашња првонаграђена аутора изложила су своја дела, што је добра прилика да пратимо њихов уметнички развој. Када је реч о ауторима који први пут учествују у конкурсу, највише радова послали су уметници из Београда, док је нешто мање аутора из Поморавског округа, каже Новак Новаковић директор Музеја Хореум Марги Равно.

За првонаграђени рад предвиђена је откупна награда од 100 хиљада динара а дело остаје у фундусу музеја, чиме ће значајно бити обогаћена досадашња збирка дела савремене уметности коју музеј баштини.

Отварање изложбе заказано је за понедељак 12. септембар у галерији музеја у 19 сати.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП