МЕЊА СЕ СТОЛАРИЈА У ШКОЛИ ЗА МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ

У Школи за музичке таленте у току је замена столарије у холу главног дела зграде, делу просторија администрације и наставничкој канцеларији. Вредност инвестиције је 1,8 милиона динара,а средства је обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, сектор за ученички и студентски стандард и инвестиције.  

Већина прозора и врата на троделној згради школе замењена је након експлозије војног магацина у Параћину, али је столарија у улазном делу стара више од тридесет година. Ово је, иначе, трећи пројекат који реализујемо уз помоћ ресорног министарства – објашњава Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте.

Прво смо средили вешерницу како бисмо ученицима обезбедили добре хигијенске услове, а потом је уређена кухиња интерната. Овога пута смо добили само половину потребног новца јер је министарство тренутно толико могло да издвоји, али ћемо следеће године аплицирати поново како бисмо заменом столарије у ђачкој трпезарији завршили овај посао.

Поред ових, у “Талентима” се тренутно изводе и радови на естетском и функционалном преуређењу хола, док су у претходном периоду комплетно реновирани сви тоалети у школи. Према речима директорке Јовић, једина главобоља за сада је питање смештаја ученика у интернату због пандемије.

Настава се одвија неометано јер су код нас групе и иначе мале, па се само води рачуна о физичкој дистанци на часовима. За ученике су израђене и персонализоване вишекратне маске са именом и презименом које им се овде свакодневно перу, како не би морали да размишљају о томе. Проблем са смештајем, где смо морали да преполовимо капацитете, решен је увођењем периодичног боравка ученика у интернату, наизменично основаца и средњошколаца. Сем тога, сви они су септембра донели лекарско уверење и не излазе из школе, тако да смо могућност за заразу свели на минимум.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП