МЕРЕ КОЈИХ ЋЕМО МОРАТИ ДА СЕ ПРИДРЖАВАМО ДО 1. ДЕЦЕМБРА

На предлог Штаба за ванредне ситуације председник општине Ћуприја Јовица Антић прогласио је ванредну ситуацију, која ће бити на снази до 1. децембра. Ова одлука подразумева примену следећих превентивних мера:

У периоду од 17. новембра закључно са 1. децембром 2020. године одређује се радно време угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, тако да ти објекти неће радити од 21.00 час до 05.00 часова наредног дана. Од ограничења се изузима радно време апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране.

Ограничава се радно време пекара, киоска брзе хране и сличних услужних радњи тако да ти објекти неће радити од 21.00 час до 05.00 часова наредног дана, осим у сврху припреме и доставе хране на кућну адресу.

У овим објектима није дозвољено организовање прослава нити било какво извођење музичко-сценског програма.

-Наведена ограничења из претходних ставова односе се и на угоститељске објекте који послују у оквиру бензинских станица (пумпи), као и на рад кладионица, коцкарница и других сличних објеката.

Власници односно закупци угоститељских објеката из претходног става дужни су да, поштујући све санитарне препоруке и прописане мере, госте до 21.00 час удаље из својих објеката.

Наређује се прилагођавање рада угоститељских објеката тако да за једним столом могу седети највише два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица која живе у заједничком домаћинству, уз обавезни размак од два метра између столова.

Наређује се власницима угоститељских објеката да обезбеде обавезни размак између столова од најмање два метра, односно да обезбеде минималну физичку дистанцу од 2 метра између гостију који седе за суседним столовима, као и да на видном месту истакну дозвољен број лица у објекту.

Наређује се власницима угоститељских објеката да летње баште и сав пратећи мобилијар уклоне до 19.11.2020. године, до 21.00 час.

Особље угоститељских објеката све време мора носити заштитне маске, док гост може да скине маску само док седи за столом, али је мора носити док улази и излази из објекта, или иде у тоалет.

Наређује се привредним субјектима који обављају угоститељску делатност, делатност у трговинским форматима (тржни центри, хипермаркети, супермаркети, мини маркети) и врше услуге, као и привредним субјектима који не пружају услуге становништву, да одреде лице одговорно за спровођење епидемиолошких заштитних мера.

На улазу у објекат у којем привредни субјекти обављају угоститељску делатност и трговинску делатност морају бити истакнути подаци о лицу одговорном за спровођење епидемиолошких заштитних мера, као и да се видно истакне дозвољен број лица у објекту.

Спровођење мера заштите из ове Наредбе, у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести и утврђеним овлашћењима, вршиће комунална инспекција Одељења за инспекцијски надзор Oпштинске управе општине Ћуприја.

Свако непоштовање мера повлачи прекршајну одговорност физичког, правног лица и одговорног лица у правном лицу. Физичко лице које прекрши меру обавезног ношења заштитне маске казниће се мандатном новчаном казном од 5 000 динара, док ће правно лице и одговорно лице у правном лицу бити кажњени прописаном мандатном новчаном казном.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП