“МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА” И У ЋУПРИЈИ

Министарство за бригу о селу Владе Републике Србије и oпштина Ћуприја потписали су уговор о додели бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села“. Бесповратна средства у износу до пола милиона динара се додељују за манифестације које ће се одржавати од 1. октобра до краја 2021. године, а у њима ће учествовати укупно 961 село из целе Србије.

Предвиђено је да активности једнодневне или вишедневне манифестације у којима учествује становништво села са територије једне јединице локалне самоуправе буду из области драмских уметности, књижевности, литерарних вештина, спорта, промовисања очувања и унапређења старих заната, израде уметнина и предмета домаће радиности. Циљ програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима и неговање традиционалног начина живота и културноисторијског наслеђа.

Како је раније истакао Јовица Антић, председник општине Ћуприја, који је у име локалне самоуправе у Београду потписао уговор, oпштина Ћуприја је конкурисала за поменута средства јер и на овај начин хоће да помогне селу и друштвеном животу у сеоским месним заједницама.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП