МИЛАН МИТИЋ: НЕСРЕЋА МИ ЈЕ ПРОМЕНИЛА ЖИВОТ, ПЛАТИО САМ СКУПУ ЦЕНУ БРЗИНЕ И АЛКОХОЛА!

Милан Митић из Пожаревца слави два рођендана. Један када је стварно рођен и други када се поново родио, након тешког удеса који према речима лекара преживи само један у 10 милиона. Милан је удес доживео са само 22 године, када је под дејством алкохола, без кациге и при брзини од 170 километара на сат, ударио у ивићњак и главом поломио три дрвене греде на надстрешници једног локала. У болницу је примљен са више прелома лобање и малим изгледима да преживи. Али је преживео. Из коме се пробудио након 40 дана а осам месеци касније поново учио да хода. Данас, користи сваку прилику да било путем друштвених мрежа или на предавањима и трибинама по школама широм Србије, на сопственом примеру покаже младима која је цена својеглавости, бахатости и коришћења алкохола пре него седну за волан.

Никада нисмо присуствовали оваквој тишини каква је владала међ ученицима Техничке школе током Милановог предавања. Широм отворених очију, у неверици упијали су сваки приказан снимак и сваку реч коју је изговорио. Многи од њих по изласку упутили су му речи подршке, тапшање по рамену, стрпљиво чекали да се фотографишу и готово нечујно у пролазу изговарали једноставно “хвала”.

Ова предавања Милан реализује у сарадњи са Агенцијом за безбедност и захвалан је општини Пожаревац, где је и запослен што имају велико разумевање за његове активности. Пре неку годину из штампе је изашла и његова књига која носи наслов “ Странац у сопственој кожи” у којој је детаљно описао своје трауматично искуство, покренуо је свој јутубе канал, на коме се налазе све трибине и снимци које је видело више од милион људи а у скорије време по његовој причи биће снимљен и документарни филм. Каже да уколико његова прича допре до само једне младе особе и ако тиме само један живот буде спасен, онда је његова мисија испуњена.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП