МЛАДИ У ЋУПРИЈИ ТРАЖЕ ПРОСТОР ЗА ОКУПЉАЊЕ

Представници Кровне организације младих Србије посетили су Ћуприју како би заједно са својим сарадницима из локалног Савета за младе финализовали пројекат “Одлучионице”. Прва дефинисана иницијатива младих Ћуприје на чијем ће се остварењу радити у наредном периоду јесте добијање одговарајућег простора за окупљање, а ову своју жељу они су исказали кроз спот који су снимали на више локација у граду.

Чињеница да је у Ћуприји оформљен Савет за младе говори да постоји добра воља за ослушкивање потреба популације која представља будућност једног друштва, а такође ентузијазам да се овом темом озбиљно позабави на институционалном нивоу. Надам се да ће добар пример следити околни градови у којима још увек не постоји ни Савет за младе нити Канцеларија за младе, а ту пре свега мислим на Параћин и Јагодину – каже Миља Здравковић из Кровне организације младих Србије.

Недавно истраживање показало је да млади у општини Ћуприја још увек немају јасно дефинисане жеље и потребе, које би преточили у конкретне захтеве. Према речима Миље Здравковић, помоћ у томе требало би да им пружи посебан тим попут Савета или Канцеларије за младе, чији би следећи задатак било доношење Стратегије о положају и потребама младих, а касније и Локалног акционог плана за младе, односно његових измена уколико такав акт већ постоји.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП