МЛАДОСТ ИГРА ЗА ГКУД “ЖЕЛЕЗНИЧАР”

ГКУД “Железничар” постоји пуних 77 година. Много је генерација играча, музичара, певача, глумаца прошло кроз његове секције, од најмлађих до ветерана. У просторијама Установе културе, некадашњем “Синђелићу”, затекли смо малишане како вредно вежбају кореографију, под управом уметничког директора “Железничара”, Бранислава Пеливановића.

Ово је најмлађа група фолклораша. Чине је ученици првог и другог разреда. На жалост, немамо дечаке, па их позивамо да нам се придруже – рекао је Пеливановић, а девојчице су обећале да ће довесто своје другаре.

Имамо и старију групу фолклораша – рекао је Пеливановић. Они су стасали за такмичења и озбиљне наступе. Већ 12. јуна наступиће на Републичкој смотри, у Баточини.

ГКУД “Железничар” се финсира из буџетских средсатава општине намњених удружењима грађана, на основу конкурса о суфинасирању годишњих пројеката. Ове године општина је кандидовани пројекат ГКУД “Железничар” подржала са преко 700 хиљада динара. Пеливановић се захвалио локланој самоуправи на помоћи, али је истовремено нагласио да ова средства нису довољна да би ГКУД раило пуним капацитетом у свим секцијама и обијаснио – Потребно је обезбедити кореографе, шефа оркестра, корепетиторе, гардеробере и још много других ствари које помажу једном културно-уметничком друштву да функционише и успешно наступа.

Проблем су и простирије у којима би се чланство окупљало. Сада смо мало у “Синђелићу”, мало на сцени ОМШ “Душан Сковран” – рекао је Пеливановић. Ипак, истакао је – све ће лакше бити уколико нас на пробама буде довољно да можемо несметано да радимо и наступамо.

Док се све коцкице не сложе девојчице и дечаци вежбаће своје кореографије у “Синђелићу” и на сцени ОМШ “Душан Сковран”. Ако желите да постанете члан ГКУД “Железничар” потражите их четвртком послеподне у “Синђелићу” или викендом преподне у Музичкој школи, улаз из дворишта.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП