ЗЛАТНЕ РУКЕ НАШЕГ ЗЛАТНОГ ДОБА!

Актив жена “Наше златно доба” организоваo је трећу Смотру рукотворина, на којој су мала уметничка дела из домаће радиности поред домаћина, изложиле чланице неколико удружења из Поморавског округа. Око педесетак жена из седам удружења представило је своје рукотворине, везене кошуље, хеклане стољњаке и шешире, тканице, различите украсне предмете а оно што је најважније, ово је била прилика да се друже и како кажу мало провеселе.

Кроз неговање домаће радиности, вез, плетење и традиционалну кухињу, чланице оваквих удружења труде се да од заборава сачувају обичаје, вештину везиља и плетиља и пренесу их млађим нараштајима. Сагласне су у томе да овакве манифестације значајно доприносе и богатијој туристичкој промоцији општина из којих долазе и да је ово корак даље у њиховој тежњи да своје производе пласирају на шире тржиште и прикажу сву раскош народног стваралаштва.
У оквиру овогогодишње манифестације чланице ћупријског Актива жена организовале су за све гошће посету Музеју “Хореум Марги Равно” и такмичење у брзом хеклању.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП