“МОРАВА” ДОБИЛА И ШАМПИОНА У СКОКУ У ВИС

Са прескочених 189 центиметара, “Моравин” скакач у вис Лазар Манојловић освојио је златну медаљу на дворанском Првенству Србије у атлетици за млађе јуниоре. Тиме је, уједно, потврдио лични рекорд постављен на шампионату на отвореном у Сремској Митровици.

Конкуренција је била стварно јака. За длаку сам могао да изгубим медаљу, али на крају сам се успешно изборио са ривалима и освојио прво место.

15-годишњи Манојловић, иначе рођени Деспотовчанин, атлетиком се активно бави протекле три године, а члан ОАК “Морава” постао је 2020. Одлучио је да се опроба и у вишебоју на предстојећем Првенству Србије за млађе јуниоре које ће се такође одржати у дворани на Бањици. Ипак, како нам је објаснио, то ће бити само једно ново искуство за њега, а фокус остаје на скоку у вис.

Ја много волим спорт, па сам тако и решио да се такмичим у вишебоју који подразумева спринт на 60 метара, 60 метара са препонама, трку на 1000 метара, скок у даљ, скок у вис и скок с мотком. Нема треме јер већ имам неко искуство с тим, али биће занимљиво што се тиче конкуренције. Иначе, мој таленат је открио мој отац који је по занимању професор физичке културе.

С обзиром на веома скромне услове у којима тренира, Лазар за сада остварује одличне резултате. Морам да кажем да свега тога на крају не би било без помоћи добрих људи из Миливе и легенде Драгана Здравковића – каже Лазарев отац Саша Манојловић.

Лазар је прве атлетске кораке направио у Техничкој школи где ја радим као професор. Та мала сала постала је нефункционална за физичке активности што нам је направило велики проблем, али сам био одлучан у томе да се не препустим стихији. Тако сам и дошао до људи који су нам за тренирање уступили салу Дома културе у Миливи и у коју смо пренели реквизите.

Млади Манојловић прво је наступао на школским такмичењима, али је убрзо постало очигледно да његове способности превазилазе тај ниво. Проблем са регистрацијом решио је Драган Здравковић који му је отворио врата ОАК “Морава”, и тако му пожелео добродошлицу у ћупријску атлетску породицу.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП