У ЋУПРИЈСКОЈ БОЛНИЦИ ОБАВЉЕНА ПРВА ЛАПАРОСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА ДЕБЕЛОГ ЦРЕВА

У Општој болници у Ћуприји урађена је прва лапароскопска операција дебелог црева. Интервенцију је урадио доцент др Миљан Ћеранић, лекар Прве хируршке клинике Клиничког центра Србије, уз асистенцију ћупријских хирурга. “Оваква врста захвата одавно је постала златни стандард у свету, а бенефити код оваквог начина операције многобројни су у односу на стандардну процедуру”, каже доцент др  Миљан Ћеранић.

Ћупријска болница овим је и званично је постала део Националног пројекта едукације из области лапароскопске хирургије дебелог црева “ЛапСерб”, који се спроводи у 29 здравствених центара у Србији, у којима ће у наредном периоду лапароскопске интервенције постати стандард у отклањању тумора дебелог црева.

Доктор Иван Милојевић, заменик директора Опште болнице у Ћуприји, каже да је ово велики корак за ћупријску болницу, те да се нада ће у наредном периоду оваква врста интервенције постати део стандардних процедура у оперативном лечењу карцинома колона, коју ће ћупријски хирурзи након завршетка обуке и стицања услова за добијање Лабсерб дипломе са великим успехом обављати у ћупријској болници.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП