МОРАВСКИ МОСТ ДОБИЈА НОВИ АСФАЛТ

Након постављања нове расвете, Моравски мост добиће и нови асфалт. Локална самоуправа на најбољи начин је искористила период забране кретања током читавог викенда, како би дуготрајно решила проблем ударних рупа на највећем и саобраћајно најзначајнијем ћупријском мосту.

Немогућност затварања регионалног пута на дужи временски период нас је све до сада кочила у намери да изведемо комплетну реконструкцију Моравског моста, и зато се сваки пут радило само на крпљењу рупа – објашњава Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја.

“Искористили смо забрану кретања грађана од петка до понедељка да у договору са ЈП “Путеви Србије” и Предузећем за путеве “Крагујевац”, у чијој је надлежности одржавање овог моста, пресвучемо новим асфалтом његов труп од банкине до банкине. Због велике фреквенције саобраћаја на Моравском мосту је хронично неизводљива реконструкција, али нам ова ситуација иде на руку да најзад санирамо цео мост у делу за возила и прилазе мосту са обе стране, као и да ојачамо конструкцију у тачкама где је попустила.” 

Ерић је подсетио да у наредном периоду тек предстоји изградња новог моста преко Велике Мораве, након чега ће популарни “Жућа” у заслужену пензију.

“Моравски мост је стар више од сто година и дошло је време да добије замену. Нови мост биће изграђен на ушћу Раванице у Велику Мораву и биће знатно шири, што значи да више неће бити застоја у саобраћају, а “Жућа” ће остати као пешачки мост.” 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП