НА ВМШСС ЋУПРИЈА ДОДЕЉЕНИ ИНДЕКСИ НОВОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ БРУЦОША

У амфитеатру Академије васпитачко-медицинских струковних студија, одсек Ћуприја свечано су додељени индекси студентима прве године основних струковних студија. Ове године на 4 акредитована студијска програма укупно је уписано 176 студената. Од тога 70 студената биће финансирано из буџета, док ће њих 106 бити самофинансирајући. “Ова академска година другачија је од претходних. Због још увек неповољне епидемиолошке ситуације са корона вирусом, начин рада је измењен, те ће ове године студенти наставу похађати по комбинованом систему, каже професор струковних студија др сци. мед.  Биљана Илић, руководилац Одсека Ћуприја, Академије васпитачко-медицинских струковних студија.

Као одговорна образовна институција предузели смо све мере како бисмо се заједнички заштитили од корона вируса а да истовремено настава и само функционисање Академије не буде угрожено. Део теоријске наставе одвијаће се у школи док ће део програма студенти пратити онлајн. Обавезне вежбе и практична настава које су се до сада одржавале у Општој болници у Ћуприји, биће одржаване у школи, по мањим групама. Овакав модел наставе изискивао је да поред стандардног наставног кадра ангажујемо и одређен број професора са факултета и лекара из ћупријске Опште болнице који ће наместо вежби у болници наставу одржавати у просторијама школе.”

” Презадовољна сам интересовањем студената из свих крајева наше земље који су исказали жељу да своје школовање наставе на нашој Академији. Свака нова генерација, доноси нову енергију, жељу за знањем и напредовањем а на нама је да испоштујемо све планове и програме и након завршеног школовања у свет испратимо још једну генерацију академских грађана који ће своје знање успешно применити у здравственим установама у земљи и иностранству, додала је професор струковних студија др сци. мед. Биљана Илић.

This slideshow requires JavaScript.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП