ТРЕНУТНО НА ИНФЕКТИВНОМ ПЕТОРО КОРОНА ПОЗИТИВНИХ, АЛИ НЕ ТРЕБА СЕ ОПУШТАТИ

На Инфективном одељењу Опште болнице у Ћуприји тренутно је смештено шесторо пацијената, од којих је код петоро потврђено присуство коронавируса, а за једног пацијента се још увек чекају резултати теста – каже др Слободан Гајић, директор ове установе. 

Према његовим речима епидемиолошка ситуација у Ћуприји је стабилна и под контролом, али није пропустио да нагласи важност поштовања свих превентивних мера заштите докле год околности то буду захтевале.

У Ћуприји смо имали други талас у којем је од Ковида-19 оболело укупно 253 наших суграђана, од чега смо само њих 15 морали да упутимо у терцијарне здравствене установе односно неки од клиничких центара, што доста охрабрује, јер то значи да смо имали јако мали број тешких случајева. Што се тиче здравствених радника и помоћног особља Опште болнице, ту је било свега 15 инфицираних.

Карантински део Инфективног одељења је потпуно реновиран, тако да у овој служби сада имамо две радне јединице: једну за ковид пацијенте и другу за лечење свих осталих инфективних болести. Надајмо се да ће стање са епидемијом у нашем граду и надаље остати у овим оквирима, али се не треба прерано опуштати – истакао је др Слободан Гајић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП