НАЈАВА 7. РЕГИОНАЛНОГ САЈМА ОБРАЗОВАЊА – НОУФЕСТ, ЋУПРИЈА 2019.

Под слоганом “Буди и ти ИТ”  14. и 15. марта у Хали спортова “АДА” у Ћуприји биће одржан Седми Регионални сајам образовања – НОУФЕСТ 2019, у организацији регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност, НОУ тима.

У складу са добро познатом традицијом први сајамски дан резервисан је  за представљање факултета и високих школа, као и за промоцију ИТ образовања и занимања, док ће другог дана манифестације своју прилику за презентацију имати средње школе из региона и специјализоване средње школе из целе Србије.

Заинтересованим посетиоцима биће доступне детаљне информације које им могу помоћи при упознавању са програмом и начином рада жељених школа и факултета.  Излагачи на сајму ће, са друге стране, имати могућност да остваре непосредни контакт са потенцијалним студентима и њиховим родитељима.

Претходећи доношењу велике и важне одлуке о избору будуће професије и каријере, сајам образовања је одлично место за прикупљање важних информација. Поред тога, доступност свих информација на једном месту доноси значајну финансијску уштеду за родитеље будућих студената из Поморавља.

У складу са темом сајма, на НОУФЕСТ  биће одржан низ занимљивих предавања, панел дискусија и радионица које за фокус имају област рачунарства и ИТ технологија.

Првог дана сајма, 14. марта, од 11 сати кроз свет компјутера спровешће нас Нађа Обрадовић из Quantox Technology, од 12 сати о суперкомпјутерима говориће проф.др. Милош Ивановић са Природно-математичког факултета из Крагујевца.  Од 13 сати моћи ћемо да се упознамо са значајем образовања и могућностима запошљавања у ИТ сектору, на панел дискусији „Буди и ти ИТ“. Учесници на панел дискусији су Марко Миливојевић (Quantox Technology), проф.др. Милош Ивановић (ПМФ Крагујевац), и Горан Стојковић (Intercom Computers).

Oба дана сајма континуирано ће бити одржавана предавања и презентације Фондације ТЕМПУС, како за ученике, тако и за наставнике.

Другог дана сајма, 15. марта, биће одржана предавања и занимљиве презентације од којих издвајамо:

  • 11:00 Округли сто, са темом „Интегрисани приступ настави“, са учесницима: др Стеван Јокић, ИНН Винча; др Ненад Стевановић, ФПН Јагодина; Драган Кувељић, ОШ „С.Терзић“ Пријепоље;
  • 12:00 „Нове технологије у образовању“ Александар Митић, Центар за ИТ Крушевац
  • 10:00-16:00 „Примeњена физика и електроника“ , Математичка гимназија Београд;
  • 10:00-16:00 „Научи и ти да радиш са Ардуином“, Институт за физику ПМФ Крагујевац;
  • 10:00-16:00 „Лего роботска рука“ , ИТ центар  „Click “ Крушевац;
  • 11:00-14:00 Разговори са писцем: Гордана Малетић, Народна библиотека „Душан Матић“ Ћуприја.

Организатор сајма, Регионални тим подршке за науку, образовање и уметност – НОУ тим, поручује ученицима и родитељима да искористе прилику коју им 14. и 15. марта пружа сајам образовања у Ћуприји. Све сајамске активности на НОУФЕСТ 2019 одржаваће се у времену од 10 до 16 сати.

Улаз за све посетиоце је слободан, а за организоване посете ученика из Параћина и Јагодине обезбеђен је бесплатан превоз  аутобусима Еуролина.

Буди и ти ИТ!

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП