РЕКОРДНИ БРОЈ УЧЕСНИКА НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА “НОУ ФЕСТ 2019”

У присуству великог броја посетилаца, представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и локалне самоуправе општине Ћуприја, под слоганом “Буди и ти IT”у хали спортова “Ада” свечано је отворен Регионални сајам образовања “НОУ ФЕСТ 2019”. Манифестацију иза чије успешне организације већ седму годину стоји Регионални тим подршке за науку, образовање и уметност “НОУ ТИМ”, ове године обележио је рекордни број учесника будући да су своје програме и образовне профиле представила чак 42 факултета и високе школе из целе Србије.

Суштина “НОУ ФЕСТ”-а је пружање прилике будућим студентима и средњошколцима да у свом граду добију све важне информације о образовним установама на којима би желели да наставе своје школовање, и зато овај сајам има и увек ће имати пуну подршку општине Ћуприја. Сматрам да информационе технологије треба да буду централна тема и у наредним годинама, наглашава председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Образовање је приоритет Министарства просвете, науке и технолошког развоја, али и један од главних приоритета Владе Републике Србије. Зато је право задовољство присуствовати једном од најмасовнијих и најзначајнијих сајмова образовања у нашој земљи, каже државни секретар у Министарству просвете, проф. др Марко Миленковић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП