НАЈАВА ОБЕЛЕЖАВАЊА 51. РОЂЕНДАНА ДОМА „СРЕЋНО“

Дом ученика средњих школа „Срећно“ прославиће 20. марта 51. годину постојања и успешног рада. Тим поводом, као увертира у обележавање овог датума, одржан је ревијални шаховски турнир, на коме су учествовали ученици Гимназије и Техничке школе, те гости из Јагодине, представници тамошњег дома ученика средњих школа и домаћини. Овај турнир полако постаје традиција а о његовој озбиљности и снази најбоље говори ангажовање мађународног судије Наташе Савић.

Учесници су се истакли одличном игром, занимљивим партијама и неизвесним дуелима. У мушкој конкуренцији за шаховским таблама седео је 21 играч, док је у женској било пет девојака, од којих је треће место заузела Ева Марјановић, ученица ћупријске Гимназије, друга је била Миљана Милетић, представница домаћина. Победница ревијалног шаховског турнира поводом 51.  рођендана Дома ученика средњих школа „Срећно“ је Теодора Станојковић, представница Дома „Срећно“.

This slideshow requires JavaScript.

У мушкој конкуренцији такмичење је било напетије и неизвесније. Трећи је био Павле Ристић, ученик ћупријске Гимназије, друго место припало је Вукашину Симићу из Дома ученика Јагодина, док је победу на турниру однео Лазар Јевтић, представник Јагодинаца.

Обележавање 51. рођендана Дома ученика средњих школа „Срећно“ прате и традиционални конкурси за избор најбољег литерарног и ликовног рада, те уметничке фотографије. Овогодишња тема била је „Овако изгледа срећа“. Конкурси су затвореног типа и учествују само ученици Дома „Срећно“. Својим знањем и умећем истакли су се:

Литерарни рад:

1.место: Магдалена Пајић

2.место: Анђела Гојковић

3.место: Гала Симоновић

Ликовни рад:

1.место: Тијана Никодијевић

2.место: Анђелија Милојковић

3.место: Стефан Несторовић

Уметничка фотографија:

1.место: Миљана Милетић

2.место: Младен Глишић

3.место: Димитрије Обрадовић

Између два рођендана нашег дома, оног јубиларног 50. и овог који ћемо прославити 20 . марта, предано смо радили на успостављању веза са домовима ученика из окружења – рекла је директорка Дома ученика средњих школа „Срећно“ Татјана Милојевић. Постали смо члан Заједнице домова ученика Југоисточне Европе. Из Северне Македоније у Ћуприју и наш дом донели смо тројно побратимство са домовима ученика средњих школа из Битоља, Требиња и Чачка – нагласила је директорка Милојевић. Дом ученика средњих школа „Срећно“ наставиће да ради на подизању квалитета боравка и сигурности својих станара и у наредном периоду. Наши ученици постижу одличне резултате на сим нивоима такмичења, а најважније од свега је њихов успех у школама које похађају. То значи да им пружамо максималне услове за живот и рад у нашем дому – закључила је Татјана Милојевић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП