ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови Општинског већа једногласно су усвојили План рада Народне кухиње Црвеног крста за текућу годину, а за ове намене из локалног буџета биће издвојено пет милиона динара. Народна кухиња свакодневно обезбеђује 500 одобрених оброка за најугроженије становнике општине Ћуприја. На 5. седници Општинског већа, разматран је и усвојен Програм одржавања јавне хигијене и плана изношења смећа предузећа PWW Ћуприја за 2024.годину, и дата сагласност на Програм пословања ЈП “Зоохигијена Ћуприја“.

Одобрен је и захтев ЈКП ”Равно 2014” за давање сагласности на Посебан програм закоришћење средстава (субвенција) из буџета општине Ћуприја за текућу годину, а наменска средства биће усмерена за набавку и уградњу посипача за со и раоника за снег за Зимску службу и набавку новог књиговодственог софтвера.

Већници су усвојили и обједињени предлог за реализацију годишњих програма у области спорта за 2024. годину, а укупан износ одобрених средстава биће расподељен за 29 спортских клубова и организација, удружењима и савезима, као и школском и предшколском спорту. Већници су усвојили и измене финансијског плана Гимназије Ћуприја. Усвојен је и предлог Решења о формирању Организационог одбора за обављање послова у вези организовања Фестивала музичке изузетности “Раванелиус” и одобрена накнаде штете настале услед уједа паса и мачака луталица и напада паса луталица на домаће животиње.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП