НАЈВАЖНИЈА СИГУРНОСТ СВИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ, НАРОЧИТО ДЕЦЕ У ЦЕНТРУ ГРАДА

Постављање гранитних коцки у делу Карађорђеве и Курсулине улице је завршено. Остало је обележавање коловоза и украшавање простора – рекао је председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић, одговорајући на одборничко питање Синише Јанковића о радовима у центру града.

Осим естетског момента много нам је била важнија сигурност свих учесника у саобраћају, нарочито пешака, односно деце – рекао је Ерић и нагласио да више неће бити паркирања аутомобила у делу од семафора до Гиманазије.

Он је најавио да ће нови извођач радова на реновирању зграде старе Модне куће “22. децембар” бити уведен у посао током ове недеље, након чега ће радови бити настављени и завршени.

Када буде формирана нова Влада Србије наставићемо преговоре са Министарством одбране о будућности зграде бившег Дома војске – рекао је Ерић.

Он је најавио да ускоро почињу радови на реконструкцији тротоара у улици Цара Лазара и напоменуо да ће улазак у град са ауто – пута имати по две коловозне траке са обе стране. Такође, биће изграђен и кружни ток на раскрсници улица Цетињске – Цара Лазара и Сретена Здравковића. Сви ови радови, као и изгрдарња трга “Сећања на НАТО бомбардовање”, те изградња трга “Краљу Стефану првовенчаном” имају за циљ само једно: стварање лепше Ћуприје, на чему ће нам многи завидети – закључио је Нинослав Ерић.

Одборничка питања су била поседња тачка 17. редовне седнице Скупштине општине Ћуприја. Пре ње одброници су донели одлуку о остваривању права на доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први разред јавних основних школа на територије општине Ћуприја, за школску 2022/2023 годину. Право на доделу бесповратних новчаних средстава имају сви родитељи, односно законски заступници деце уписане у први разред, осим ученика који су добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Захтев се подноси Општинкој управи, Одељењу за друштвне делатности, привреду и локални економски развој, до 30. септембра.

Одборници су усвојили извештај о извршењу буџета општине Ћуприја за првих шест месеци ове године. Укупни приходи и примања општине Ћуприја износе преко 570 милина динара. За првих шест месеци остварен је буџетски суфицит од преко 23 милиона динара.

Одборници су разрешили стари и именовали нови састав Школских одбора основних школа. Већином гласова одборника Миле Николић разрешен је дужности председника Радног тела Месне заједнице Крушар. За новог председника овог тела именован је Горан Милојковић.

Коментари

There is 1 comment for this article
  1. Petar 29. августа 2022. 14:30

    Centar grada sada izgleda mnogo lepše a i sigurnost dece iz koja idu u školu je značajno veća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП