НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ПРЕПОЗНАТИ И КОНТРОЛИСАТИ СВОЈА ОСЕЋАЊА

Нека ментално здравље и добробит постану приоритет за све“, слоган је који прати овогодишњу кампању обележавања 10. октобра, Светског дана менталног здравља. Медицинска школа је за ученике другог разреда одрганизовала час посвећен менталном здрављу. Предавачи су били Анђела Ристић, мастер педагог едукант у едукацији дечије интегративне психотерапије и практичар “ребт” терапије и Филип Ћурић, председник Удружења младих Ћуприје.

Шта је најуважније за очување менталног здравља, на који начин се може вршити превенција менталног здравља на адолесцентском узрасту, како препознати стрес и како га правазићи, су само неке од тема које су презентоване ученицима Медицинске школе.

Најважније је препознати и контролисати своја осећања – рекла је Анђела Ристић.  Када адослецент препозна симптоме кризе свог менталног здравља најважније је да се прво обрати својим најближима, породици и пријатељима – нагласила је она.

Сфере интересовања младих у адолесцентском периоду су домен породице, домен социјалних односа и домен партнерских односа – рекла је Анђела Ристић.

Филип Ћурић говорио је ученицима другог разреда Медицинксе школе о омладинском активизму и његовом доприносу побољшања менталног здравља.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП