НЕ КОРИСТИТЕ ПИРОТЕХНИЧКА СРЕДСТВА!

Полицијска управа у Јагодини апелује на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини. У циљу информисања младих о опасности употребе пиротехничких средства, ПУ у Јагодини у сарадњи са Школском управом,  спроводи пројекат како би се указало на опасности коришћења пиротехнике, па ће тако бити одржан низ предавања за ученике нижих разреда основних школа.
-Подсећамо родитеље да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета. Поред узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира, нестручно руковање пиротехником може изазвати и пожаре. Полицијска управа у Јагодини активно предузима све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава, а сва лица која неовлашћено продају пиротехнику биће санкционисана, истакао је потпуковник Младен Гетић, начелник ПУ Јагодина

Законом је изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП