НЕМА ПРОДУЖАВАЊА ЗИМСКОГ РАСПУСТА

За ученике основних и средњих школа 24. јануара почеће друго полугодиште. Иако је претходних дана било индиција да ће због епидемиолошке ситуације зимски распуст бити продужен, то се ипак неће десити, па ће се основци и средњошколци наредног уторка вратити у школске клупе.

Тим за школе донео je одлуку да ученици од првог до четвртог разреда основне школе наставу похађају непосредно, док ће се за ученике од петог до осмог разреда и средњошколце образовно-васпитни рад одвијати по комбинованом моделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

Имајући у виду карактеристике омикрон соја коронавируса, Министарство просвете издало је саопштење у коме се наводи да ће за све запослене, ученике и трећа лица ношење заштитне маске бити обавезно све време током боравка у школи, односно од момента уласка у школско двориште до његовог напуштања. Наглашено је и да је потребно појачати мере опште и личне хигијене, а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих школских просторија.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система “Сервис јавног здравља” које је Министарству просвете доставио Институт за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”, у периоду од 1. до 11. јануара од ковида-19 оболело је 2 084 деце узраста од 6 до 18 година, што чини 2,8% укупног броја оболелих.

 

 

Фото:   Министарство просвете

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП