ОПШТИНА ЋУПРИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПРОМОЦИЈУ ПРОГРАМА ЗАПОШЉАВАЊА И ПОДРШКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА

У сали општине Ћуприја одржана је промоција актуелних програма подршке сектору малих и средњих предузећа, и предузетницима а које расписује Министарство привреде, Фонда за развој Републике Србије и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Привредни субјекти, који су у великом броју присуствовали презентацији, информисани су о Програмима подршке привредним друштвима за промоцију извоза као и о актуелним пројектним и финансијским подстицајима за развој предузетништва.

Један од најатрактивнијих програма који Развојна агенција спроводи је подршка фирмама који су извозно орјентисане у погледу добијања бесповратних средстава за све извозне активности, израду маркетинг планова, добијање атеста, набавку опреме па до излагања на различитим сајмовима. Највиши износ за који компаније аплицирају је 10 милиона динара а рок за пријаву истиче 17 марта. Такође, велико интересовање влада за програме Министарства привреде и Фонда за развој Републике Србије у којима се додељују бесповратна средства у комбинацији са кредитним средствима и односе се на почетнике у пословању, жене предузетнице и младе, истакла је Милица Чукарић представник Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља.

 

Локална самоуправа је мост између Регионалне агенције за економски развој и привредника, а општина Ћуприја већ годинама активно учествује у информисању привредника и промоцијама програма за које су и до сада многа привредна друштва исказала велико интересовање.До сада смо највише имали искуства са старт аповима, док су привредници који се баве извозом били веома заинтересовани за сертификовање производње и бесповратна средства за извозне активности, истакао је Бранко Милојевић, помоћник председника општине.

Послодаваци су могли из прве руке да чују који су јавни позиви, односно конкурси које је расписала Национална служба за запошљавање 31. јануара ове године. Расписано је дванаест јавних позива који, према речима Светлане Митровић, директорке Националне службе за запошљавање Филијала Јагодина, нису намењени само послодавцима, већ и незапосленима.

На основу досадашњих искустава, морам да истакнем да су послодавци веома заинтересовани да искористе могућности које држава и Влада Републике Србије пружа послодавцима који планирају запошљавање. Такође, трудимо се да кроз различите финансијске и нефинансијске начине, остваримо што бољу сарадњу са послодавцима како бисмо могли да испоштујемо њихове потребе за новим радницима и изнађемо најбоља решења за обезбеђивање квалитетних радних кадрова, закључила је Светлана Митровић.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП