НИНОСЛАВ ЕРИЋ: ИМАМО ВИШЕ ИЗЛЕЧЕНИХ НЕГО НОВОЗАРАЖЕНИХ

Велики број грађана који су се заразили коронавирусом на почетку избијања пандемије се опоравља, тако да сада имамо више од 30 особа које су излечене или се убрзано опорављају. Тај број опорављених је у последње време већи него број новозаражених, што значи да смо дошли до врха пандемије што се тиче општине Ћуприја – изјавио је  Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја и командант Штаба за ванредне ситуације.

“Неки од њих се опорављају код куће, а неки на Београдском сајму. Надам се да ће у наредном периоду осетно да опада број оболелих. Тренутно имамо 164 особе са територије општине Ћуприја које су оболеле од COVID-19, у Параћину 81, док је у Јагодини 60 грађана позитивно на коронавирус.“

Председник Ерић је констатовао да мере које од 18. марта локална самоуправа спроводи у Ћуприји, на чијој је територији вирус од самог почетка пандемије био врло активан, сада дају опипљиве резултате у континуитету. Овог пута први човек ћупријске општине подвукао је још једну важну меру која се спроводи од пре недељу дана.

“Сви новозаражени који имају лакшу клиничку слику, ако су медицински радници иду у Врњачку Бању, док се остали грађани са блажим обликом болести шаљу на Сајам. На тај начин не дозвољавамо да оболели угрозе пре свих своје најближе тиме што би боравили код куће, и морам да истакнем да ова мера већ даје резултате.”

Након овог врха пандемије очекује нас и лепше време и мањи број оболелих, и ја бих да се захвалим свим нашим суграђанима зато што су стварно били одговорни и поштовали све мере струке, мере Владе Србије и општинског Штаба за ванредне ситуације. Зато сада као резултат имамо много бољу слику и боље прогнозе за наредни период – нагласио је Нинослав Ерић.

Честитајући Ћупричанима ускршње празнике, председник Ерић позвао је на поштовање мера предострожности и у наредном периоду.

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП