НОВ АСФАЛТ У ЗАСЕОКУ БРЕСТ У ИСАКОВУ

У засеоку Брест села Исакова завршени су радови на асфалтирању деонице пута у дужини од 410 метара. Ови радови део су пројекта санације путне инфраструктуре оштећене приликом проласка гасовода “Турски ток”, које општина Ћуприја спроводи у сарадњи са Србијагасом.

Сви захтеви за враћање путева у првобитно стање након проласка гасовода, биће испоштовани, каже Дејан Ристић, директор ЈКП Равно и додаје да је до сада уоквиру истог пројекта, поред ове деонице, урађена санација и два некатегорисана пута у Крушару и Исакову а дробљеним каменом биће посипана и деоница пута од километар и по у Батинцу.

“Деоница у засеоку Брест дуга је око 1900 метара а тренутно је новим асфалтом покривено око 30 одсто пута. На неколико места, биће додатно урађена и санација постојеће подлоге, у дужини од по 120 метара. По завршетку пољопривредних радова и убирања летине, почеће и радови на поравнању земљишта на ораницама преко којих је прошао гасовод, чиме ћемо овај послове на санацији оштећених путева прилоком проласка гасовода у потпуности заокружити, закључује Ристић.

До сада је према његовим речима, у овом селу у сарадњи са мештанима, посипано око 4 километра некатегорисаних путева. Током ове године, у скоро свим сеоским месним заједницама урађена је санација више некатегорисаних путева а тренутно се ради на санацији пољских путева у Јовцу.

За ЈКП Равно овде се сезона не завршава јер очекују позитиван исход још једне јавне набавке. Средства ће бити опедељена са санацију више краћих саобраћајница у Сењу, Јовцу, Вирину и Батинцу а планирано је да радови почну крајем септембра.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП